Innovatief bewegen voor jeugd: Gaming en technologie - Low Land Games | Publishers
12503
single,single-post,postid-12503,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,boxed,qode-theme-ver-1.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

Innovatief bewegen voor jeugd: Gaming en technologie

fotokindopklimrek-web1

Innovatief bewegen voor jeugd: Gaming en technologie

13:48 12 september in Spoorzoeken

Veel kinderen bewegen te weinig en zitten te veel. Er wordt veel tijd doorgebracht achter een beeldscherm. Vaak wordt dan ook gezegd dat moderne technologieën mede schuldig zijn aan de inactieve leefstijl van kinderen. Hoe kunnen we zorgen dat de jeugd een actievere leefstijl aanneemt? TNO werkt samen met partners aan diverse projecten waarin interactieve technologie en gaming ingezet worden om lichaamsbeweging te stimuleren.

fotokindopklimrek-web1Dat doet TNO natuurlijk goed, maar wat is er mis met oud Hollands binnen- en buitenspelen? De bij het artikel gevoegde afbeelding (hiernaast: meisje op klimrek) geeft aan dat ze eigenlijk wel weten hoe het moet. Maar toch zoeken ze naar oplossing die liggen in het verlengde van diezelfde vervelende beeldschermen.

Low Land Games zoekt naar andere oplossingen. Om kinderen actiever te laten spelen hoeven we simpelweg hun fantasie te prikkelen. Geef ze een ‘tool’ en laat dan het kind in het kind los. Spoorzoeken is zo’n tool. Spoorzoeken stimuleert o.a. de fantasie, het denk- en observatievermogen, het samenspel en de lichamelijke inspanning. Daarbij is er altijd de beloning (voldoening en plezier) voor de uitzetter en zoeker.

Spoorzoeken is binnenkort verkrijgbaar in uw favoriete speelgoed- of boekwinkel.